קורס עזרה ראשונה 44 שעות

צרו קשר בWhatsApp דרך האייקון או דרך 03-6700971 ותענה במיידי

 קורס עזרה ראשונה מורחב

קורס עזרה ראשונה 44 שעות - רכבי הצלה אדומים
קורס עזרה ראשונה 44 שעות

קורס עזרה ראשונה יכול להיות קצר וממוקד מאוד, לרוב בכמה נושאים בסיסיים, והוא יכול להיות מורכב וממושך יותר. השאלה החשובה היא מה חשוב יותר עבורכם, מה אתם צריכים ורוצים לדעת, ומה מטרת הקורס מבחינתכם. כדי להבין טוב יותר מה האפשרויות שלכם ומה תלמדו בכל קורס, הנה כמה מהנושאים המרכזיים במסגרת קורס עזרה ראשונה 44 שעות. הוא אמנם לא הקורס הממושך ביותר (שאורכו כפול) וגם לא הקצר ביותר (4 או 8 שעות, למשל) אבל הוא מספק ידע תיאורטי, כלים והמון פרקטיקה.

מה הם מצבי החירום האפשריים?

יש לא מעט מצבי חירום אפשריים, ובחלק ניכר מהם אנחנו לא באמת יודעים מה לעשות. אלא שהידע הוא כוח, וכשאנחנו מבינים אילו כלים עומדים לרשותנו אנחנו יכולים להתמודד איתם טוב יותר. אז מה עושים? לומדים להכיר את הסימפטומים, וזה בדיוק מה שתעשו במסגרת קורס עזרה ראשונה 44 שעות. הנה כמה דוגמאות למצבי חירום, ולסימפטומים מרכזיים:

1 – אירוע מוחי. יש לא מעט מצבים שבהם אנחנו כלל לא מודעים לכך שהאדם מולנו עובר שבץ מוחי, בעוד אם נדע לזהות את השינויים הקלים בפניו, נוכל לזהות את הבעיה עוד בראשיתה. קשיים בדיבור, חולשה בגפיים או נפילה של השפה לצד אחד, כל אלה הם תסמינים שעלולים להעיד על שבץ מוחי. הם לא היחידים, אבל אם זיהיתם אותם, סיכוי יותר מסביר שאתם עדים לאירוע מוחי.

2 – תאונת דרכים. אין צורך לתאר איך נראית תאונת דרכים, שכן מדובר באחד האירועים הנפוצים ביותר, וגם אם לא נקלעתם לתאונה מעולם, אתם יכולים לדמיין איך היא נראית. אם נקלעתם לזירת תאונה תוכלו לסייע על ידי פינוי הפצועים למקום בטוח כדי למנוע מצב שבו אדם השרוע על הכביש יישאר נתון לסכנת דריסה, לדוגמה. במקביל להזעקת כוחות הביטחון וההצלה תוכלו גם להעניק סיוע ראשוני, בין אם על ידי ביצוע החייאה באדם מחוסר הכרה ובין אם על ידי עצירת דימומים.

3 – החייאת תינוקות. ילד טובע, תינוק שבלע חפץ או פעוט שמשהו מפריע לקנה הנשימה שלו, לא חסרים מצבים שבהם הילד חסר האונים עשוי לסבול מקשיים בנשימה או מאובדן הכרה. תוכלו לזהות את המצבים האלה כשעור התינוק הופך לכחול או כשהוא משתנק ומשתעל, למשל. ברגעים האלה, מהירות התגובה שלכם היא זו שתחולל הבדל של ממש ותאפשר לכם להציל את הילד.

קורס עזרה ראשונה 44 שעות – וסכמת ההחייאה

זיהוי מצבי החירום הוא הצעד הראשון, אבל מה עושים כשזיהינו את המצוקה הקיימת ואנחנו מחפשים את הדרך היעילה והנכונה לטפל בה? במסגרת קורס עזרה ראשונה (בכל אורך שהוא) תלמדו להכיר את סכימת ההחייאה, והנה השלבים המרכזיים שכדאי להכיר.

1 – בטיחות. הזכרנו עוד קודם עד כמה חשוב לייצר סביבה בטוחה עבור הפצוע בזמן שאתם מטפלים בו, אבל גם הבטיחות שלכם חשובה. אם יש חשש להידבקות מומלץ להצטייד בכפפות (אם יש).

2 – בחינת מצב. לפני שמתחילים לבצע עיסוי לב או הנשמה מפה לפה, חשוב להבין טוב יותר את מצבו של האדם שמולכם. האם יש לו דופק? האם הוא נושם? האם הוא מגיב? קריאה בשמו של האדם, טפיחות קלות והקשבה לקולות הנשימה מפיו או מאפו, אלה הם צעדים בסיסיים.

3 – משאירים פתח אוויר. גם אדם שאיבד הכרה בגלל חנק והצלחתם לחלץ את הפריט שהוביל לחנק מלכתחילה, הקפידו להשאיר נתיב פנוי לזרימת אוויר, וגם להרים את רגליו של הפצוע לזווית של 30 מעלות.

4 – הזעקת סיוע. במקביל לפעולות השונות אל תשכחו לחייג למד"א, שכן הטיפול הראשוני הוא אולי דרך טובה להציל את חייו של האדם ולסייע לתהליך הטיפול בו, אבל גורמי ההצלה הם אלה שימשיכו משם.

5 – עיסוי חזה. לביצוע ההחייאה השכיבו את המטופל על הגב, ובאזור שטוח ויציב. חשפו את בית החזה וסמנו לעצמכם את המקום המדויק שבו תלחצו, בדיוק בין שתי הפטמות, במרכז החזה. כעת תוכלו להתחיל ללחוץ, ובין לחיצות תצטרכו לשחרר לחלוטין (אבל להשאיר את כפות הידיים במקום).

6 – הנשמה. אם נתיב האוויר פתוח אפשר לבצע הנשמה, וכדי להתחיל אטמו את נחיריו של האדם שלפניכם עם שתי אצבעות, קחו אוויר והתחילו לנשוף לתוך פיו למשך שנייה אחת בדיוק, בזמן שבית החזה מתרומם.

טיפול בהתקפי אליפסיה

יש מחלות שונות שאנחנו צריכים להכיר כדי לדעת איך לאבחן אותן ואיך לטפל בסימפטומים השונים. במסגרת קורס עזרה ראשונה 44 שעות תכירו את המחלות הללו, ותדעו כיצד נכון להגיב במצבים שונים – לדוגמה כשאדם קרוב סובל מהתקף אפילפסיה. מה עושים במצב הזה?

1 – השכיבו את האדם החולה על הצד ושימו כרית או בגד כלשהו מתחת לראש, כמשענת, תוך שהפה מופנה מטה. כך אתם למעשה מונעים מצב שבו רוק יצטבר בפה והאדם יינחק.

2 – הוציאו מהפה מזון (אם ההתקף התרחש בזמן האכילה) ופתחו חגורות או כפתורים שעשויים ללחוץ על הגוף יתר על המידה.

3 – ודאו שיש דופק ושדרכי האוויר של האדם פתוחות, והישארו לצדו עד לתום התקף הפרכוס, כדי לוודא שאין פרכוס נוסף או התנהגות מסוכנת מיד לאחר שההתקף מסתיים.

נושאים נוספים שנלמדים במסגרת הקורס

קורס עזרה ראשונה 44 שעות כולל עוד כמה נושאים משמעותיים מאוד, והוא עוזר לנו להגיע מוכנים יותר למצבים שאיתם אנחנו עשויים להתמודד. פגיעות ראש הן דוגמה טובה, מזעזוע מוח ועד לשבר בגולגולת. גם היכולת לזהות מצבי טראומה ולדעת איך להתמודד איתם, פגיעות בכלי הדם, פציעות הקשורות בעמוד השדרה או במערכת העצבים ופגיעות נשימתיות – כל אחד מאלה הוא עולם ומלואו. את כל הנושאים הללו תכירו לעומק במסגרת הקורס, וגם טיפול בהלם, תגובה נכונה לפציעות הקשורות בבעלי חיים, נקע, שבר, כוויות, פריקת כתף ופגיעות גפיים.

ידע חיוני לכל אדם

כפי שאפשר להבין, קורס עזרה ראשונה 44 שעות הוא בהחלט קורס מקיף מאוד, הרבה יותר מקורסים קצרים וממוקדים יותר. ארגונים רבים בוחרים לקיים קורסים ממושכים כדי לספק את כל המידע הדרוש לעובדים שלהם, בכל התרחישים הרלוונטיים. אנשי חינוך צריכים לדעת כיצד להגיב למצבי חנק, לרגישויות למזונות מסוימים, לאובדן הכרה או לפציעות, אבל גם לבצע החייאה ולהתמודד עם שברים וכוויות. מאמני כושר ומצילים חשוב שיידעו כיצד להתמודד עם טביעה, מה היא סכמת ההחייאה ואיך נכון להגיב כשאדם חווה התקף לב או אירוע מוחי.

היתרונות

paramedic
קורס עזרה ראשונה מורחב

של קורס ממושך

אם המטרה שלכם היא לבצע ריענון עזרה ראשונה או ללמוד רק פעולה כזו או אחרת (למשל החייאת תינוקות), קורס קצר יכול להספיק לכם. מצד שני, קורס עזרה ראשונה 44 שעות הוא קורס שמספק תמונה רחבה הרבה יותר וכלים חשובים שיעזרו לכם בשורה של מצבים. בנוסף, במסגרת הקורס תתרגלו את כל הפעולות הנדרשות על בובות אימונים וגם על עמיתים לקבוצה, מטיפול בשברים ועד חבישה ועצירת דימומים. עם הבובה תוכלו לתרגל את ההנשמה ואת פעולת ההחייאה, לגלות בדיוק איך ואיפה מבצעים עיסוי לב, ואיך ניתן לבצע הנשמה באופן יעיל ובטוח, במסגרת סכמת הטיפול.

הדרכה וליווי מקצועי

בנוסף, קורס עזרה ראשונה 44 שעות הוא גם קורס שמספק תמיכה רבה. כשיש צוות מדריכים מקצועי ומיומן, יש מי שיענה על כל השאלות והלבטים, וגם מי שיבצע ליטושים ותיקונים במהלך התרגול. כשמשלבים יחד את הליווי האישי הזה עם תרגול רב בכל הפעולות החשובות, מבינים מה היתרון הגדול באמת של הקורס. הרי במצבי החירום אנחנו עשויים לאבד עשתונות, להיכנס ללחץ ולמצוא עצמנו משותקים דווקא ברגעים שבהם אנחנו צריכים להגיב מהר ונכון. מצבים שהם קצת יותר מוכרים (בזכות התרגול הממושך) הם מצבים שבהם אנחנו ממוקדים יותר. אנחנו יודעים מה צריך לעשות, אנחנו מזהים את הסיטואציה ואנחנו פועלים מהר ונכון.

קורס מקוון או פרונטלי?

לצד קורסי עזרה ראשונה אפשר למנות גם קורסים מקוונים, להם יתרונות רבים משלהם. קורס מתוקשב הוא קורס שחוסך לנו זמן על הגעה לכיתת הלימוד, ומאפשר לנו לחזור על החומר בזמן הפנוי שלנו. החיסרון שלו? שעות התרגול. קורס עזרה ראשונה 44 שעות, בוודאי אם הוא ממוקד ומותאם לצרכים האישיים או העסקיים שלנו, הוא קורס שמספק הרבה יותר מידע, מענה אישי וליווי מקצועי. זה קורס שבמסגרתו מוענקות שעות תרגול רבות, והן – כאמור – שעות התרגול שמאפשרות לנו להגיע לכל מצב חירום כשאנחנו מוכנים ומפוקסים הרבה יותר.

מבחן מסכם

בסופו של קורס עזרה ראשונה 44 שעות מתקיימים לרוב גם מבחנים מעשיים ועיוניים, עוד דרך טובה לוודא שאין נושאים שלא נלמדו או ידע שלא תורגל. המבחן הזה לא רק יעניק לכם תעודה בסוף הקורס, אלא הוא יאפשר לכם לדעת בדיוק מה למדתם, איפה אתם מיומנים יותר ואיפה יש עוד עבודה לעשות. רק השילוב בין ידע תיאורטי לתרגול הוא השילוב שיכין אתכם קצת יותר למצבי האמת. אז נכון, ילד נחנק, מתאמן ללא הכרה או עובר אורח שנפצע בתאונת דרכים, כולם מלחיצים ממילא. מצבים שאינם מוכרים לנו מלחיצים ללא ספק. מצד שני, כשאנחנו יודעים את כללי המשחק ומבינים איך צריך להגיב לסיטואציה, כל נעשה קצת יותר פשוט.

היכרות עם מערכות הגוף

חוץ מזה, כשתאם לומדים במסגרת קורס עזרה ראשונה אתם גם מכירים את כל המערכות בגוף, מבינים איך פועל הלב, מה הוא תהליך הנשימה ומה תפקידה של מערכת העצבים. הידע הזה מאפשר לנו לזהות גם תסמינים מטרידים, לאפיין מחלות ובעיות שונות, לזהות התקפי אפילפסיה או אירועים מוחיים, ובעיקר להגיב באופן ראוי למצבים האלה. כדי לשמר את הידע הזה תוכלו להמשיך גם לקורסי רענון עזרה ראשונה, לתרגל שוב, לגלות את כל החידושים והעדכונים, ולדעת שגם אם בשגרה אתם לא ממש מתנסים בכל מה שלמדתם (וזה דבר חיובי), אתם לכל הפחות ערוכים טוב יותר לקראת תרחיש שבו משהו יקרה, ואתם תדעו לעשות את הדרוש מכם.