ריענון עזרה ראשונה – למי הוא נחוץ?
נתחיל מהסוף ונגלה את התשובה לשאלה הזו: לכולם. אם נניח לרגע שהחלטתם לעבור קורס עזרה ראשונה מתוך רצון לדעת איך עוזרים לפצועים בשטח, איך אפשר לסייע לאדם קרוב שנפגע בתאונה או איך להגיב טוב יותר לתקרית אלימה באשר היא – רצוי שתמשיכו לתרגל את המידע. מצד שני, בחיי היומיום שלנו אנחנו לא ממש נתקלים במצבים מהסוג הזה. אנחנו עוסקים בענייני היומיום, עובדים, לומדים, מבלים ונחים. אנחנו לא זוכים לחבוש, לעצור דימום, לטפל בכוויות או לבצע החייאה. קורס עזרה ראשונה אולי העניק לנו את הידע והוא נמצא אי שם במעמקי התודעה שלנו, אבל רק עם קורס ריענון עזרה ראשונה נוכל להמשיך ולתרגל את הידע הזה, רק למקרה שנזדקק לו מתישהו בעתיד (זה שאין לנו דרך לחזות).
קורס ריענון עזרה ראשונה לחובשים ומצילים

יש לא מעט בעלי מקצוע שמבחינתם קורס עזרה ראשונה, ובוודאי קורס החייאה, הם שני קורסים כמעט בסיסיים. חובש חייב להכיר את המבנה האנטומי, את המערכות השונות, את הפציעות האפשריות ואת הדרך לטפל בהן. מציל בבריכה צריך לדעת מה לעשות אם ילד טובע ומאמן הכושר ראוי שיהיה ערוך לתרחיש שבו מתאמן מאבד הכרה מסיבה כזו או אחרת. מאחר וגם מצבים אלה אינם מתרחשים מדי יום (ולרוב – אפשר לקוות – גם לא מדי חודש) קורס ריענון עזרה ראשונה הוא צעד חשוב שמאפשר לנו לשמר את המידע, לחזור אליו, לתרגל שוב, ובאותה הזדמנות להכיר כמה טכניקות חדשות או פריטים שנכנסו לתיק העזרה הראשונה.
איפה מבצעים קורס עזרה ראשונה?
אם החלטתם לעבור קורס עזרה ראשונה או אם אתם זקוקים לביצוע קורס ריענון עזרה ראשונה, חשוב לבחור צוות הדרכה מקצועי ומיומן. רק צוות סבלני, ששולט בכל הפרטים הקטנים, בקיא במידע וגם לוקח את כל הזמן הדרוש כדי לתרגל, לחזור, להשיב לשאלות ולתרגל עוד קצת – הוא הצוות האידאלי. בנוסף, וחשוב לא פחות מכך, אם ההדרכה מיועדת לאנשי הצוות, לעובדים או למנהלים שלכם, תוכלו לבנות הדרכה המותאמת במיוחד עבורם. כך אפשר לבנות קורס עזרה ראשונה בהיקף מתאים (קורס קצר או הדרכה מקיפה של 88 שעות). בנוסף ניתן לתכנן קורס ריענון עזרה ראשונה שיעניק להם את כל הידע הדרוש, יתרגל את הידע הקיים ויספק מידע חדש וחשוב.