לוכד נחשים בשרון

צרו קשר בWhatsApp דרך האייקון או דרך 03-6700971 ותענה במיידי

יש לוכדי נחשים שעובדים מטעם עייריות או מועצות מקומיות בתחומי הרשות עצמה, לרוב אם הרשות המקומית תספק לוכד נחשים מטעמה, השירות של הלוכד יהיה עבור איתור ולכידת נחש אך ורק בשטח הציבורי, כאשר נתקלים בנחש בבית או בגינה נצטרך לדאוג ללוכד נחשים באופן עצמאי, יש לוכדי נחשים שעובדים באופן עצמאי ויש כאלה שעובדים בחברות הדברה מסויימות, חלק מהחברות הללו מספקות גם שירות של לכידת נחשים בשרון או בכל אזור אחר בארץ, תפקידו של לוכד הנחשים הוא לאתר את הנחש, ללכוד אותו, לשחרר בטבע בתיאום עם פקח אזורי, לתת הנחיות ללקוח כיצד למנוע הישנות מקרים דומים וכיצד לפעול שהלוכד מגיע.

לוכד נחשים מורשה

על מנת לספק שירות של לכידת נחשים באופן חוקי, צריך לקבל היתר לכידה מטעם רשות הטבע והגנים, היתר הלכידה מותנה במעבר קורס לוכדי נחשים של רשות הטבע והגנים, החזקת ההיתר דורשת חידוש שנתי ותשלום אגרה, לוכד נחשים מורשה צריך לדווח לרשות בסוף כל שנה על כל לכידה בדו”ח מפורט (מין הנחש, תאריך לכידה וכו’), הזמנת לוכד נחשים מורשה בשרון מומלצת, גם בשל כך שאתם יודעים שקיבלתם שירות מאיש מקצוע שעבר הכשרה, חשוב לציין שרשות הטבע והגנים היא אומנם הגוף שמפקח על התקנות בנושא והגוף שמכשיר את לוכדי הנחשים בישראל, אך הרשות איננה המעסיק של הלוכד, לכן מומלץ לוודא שקיים היתר לכידה ושהוא בתוקף.

לוכד נחשים בשרון

רוב מקרי ההכשה בארץ קורים בשרון ובמרכז, אזור השרון כולל ערים רבות כמו כפר-סבא, רעננה, רמת השרון, הוד השרון, הרצליה, נתניה, כפר יונה, טירה, קלנסווה ועוד.

לוכד נחשים בשרון

לוכד נחשים בשרון

חלק גדול מהערים הללו מאופיין בבתי קרקע רבים שסמוכים לשטחים פתוחים, בנוסף אזור השרון כולל ישוביים רבים שמורכבים אך ורק מבתים פרטיים, נדיר ביותר שלוכד נחשים בשרון יאתר נחש בבניין רב קומות.

מושבים וקיבוצים רבים באזור גם חופפים לשדות ושטחים פתוחים לדוג’ קיבוץ שפיים, קיבוץ געש, קיבוץ גליל ים, קיבוץ חורשים, מושב רשפון, מושב נורדייה, מושב כפר מעש, מושב בני דרור, מושב כפר מל”ל, מושב כפר מונש ועוד.

תמיד עדיף להזמין לוכד נחשים בשרון, לוכד שגר בסמיכות ליישוב שלכם יגיע מהר יותר, ההמתנה ללוכד נחשים בזמן שמסתובב נחש בבית או בגינה יכולה להיות מלחיצה, בנוסף ככל שהזמן ההמתנה ללוכד מתארך ככה יורד הסיכויי לאתר את הנחש במידה ונעלם.

על סיפורי לכידה של לוכד נחשים בשרון אפשר לקרוא בפירוט באתר הלוכדים בעמוד יומן לכידות

הלוכדים לוכד נחשים

הלוכדים לוכד נחשים

נחשים בשרון

הנחש הארסי היחידי שחי באזור השרון הוא הצפע המצוי הידוע גם כצפע ארצישראלי, נחש זה אחראי לרוב מקרי ההכשה שקורים בישראל והכשתו נחשבת למסוכנת לבני אדם, לנחש הצפע בבגרות יש מעט אויבים, בעיקר נמיות, חתולים ובני אדם.

נמיות אומנם בעלות עמידות לארס, אך הארס של נחש הצפע מסוכן לבני אדם ובניגוד למה שנהוג לחשוב גם לחתולים, הנחש הגדול ביותר בישראל הוא הזעמן השחור נחש זה אינו ארסי וגם הוא נפוץ מאוד באזור השרון.

נחשים נוספים שחיים באזור השרון פרט לצפע והזעמן השחור הם, זעמן המטבעות שמזכיר את הצפע במראה, אך אינו ארסי, זעמן זיתני, יש מינים נוספים שחיים באזור זה אך אלו המינים הנפוצים ביותר באזורים חוליים בשרון (סמוך לרצועת החוף), החנק יהיה יותר נפוץ מאזורים אחרים בשרון והנחש מים יהיה יותר נפוץ באזורי נחלים בשרון כמו נחל הירקון, נחל אלכסנדר ונחל תנינים.

אומנם הצפע הוא הנחש הארסי היחידי שחי באזור השרון, אבל יש נחשים תת-ארסיים שחיים באזור השרון (תלום קשקשים מצוי לדוג’), ארסו של נחש תת-ארסי לרוב לא יהיה מסוכן לבני אדם, יוצאי דופן יהיו אנשים עם אלרגיה מסכנת חיים לארס, מיני נחשים שאינם נפוצים בשרון יכולים להגיע לעיתים רחוקות על ידי “טרמפ”, נחש שהגיע מאזור הדרום או הבקעה עם ציוד הקמפיינג מהטיול האחרון וכדומה, בנוסף יש נחשים שגדלים כחיות מחמד וכלל אינם נפוצים בארץ ולעיתים רחוקות מאוד יכולים לברוח למגדל, לדוג’ פיתון בורמזי שברח בשנת 2020 באחד מקיבוצי עמק חפר והסתובב במשך חודשים ארוכים סביב נחל אלכסנדר, לוכד נחשים בשרון ידע באיזה נחש מדובר והאם המין מסוכן לאדם או לא, לוכד נחשים מורשה ידע בדיוק איפה הוא אמור לשחרר את הנחש.

בישראל יש 9 מינים של נחשים ארסיים, עכן קטן, עכן גדול, עכן חרטומים, שפיפון, צפע מצוי, צפע החרמון, פתן שחור, אפעה מגוון וצפעון שחור (ידוע גם בשם שרף עין גדי), כאמור פרט לצפע המצוי הסיכוי להיתקל בנחש ארסי שאינו צפע מצוי באזור השרון הוא קלוש אך קיים, יש מיני נחשים שיכולים להיראות דומים לחלק מהאנשים חלקם מסוכנים וחלקם לא, למשל פתן שחור וזעמן שחור שניהם נחשים שחורים, אחד ארסי והשני לא, אל תנסו להיות מומחים הזעיקו לוכד נחשים מהשרון שידע לזהות ולאתר את הנחש בצורה בטוחה.

עזרה ראשונה בהכשת נחש

חשוב להגיש עזרה ראשונה בהכשת נחש, התייחסו לכל נשיכה של נחש כאל הכשת נחש, שמרו על קשר עין עם הנחש תוך שמירה על מרחק בטיחות, הזעיקו עזרה, תורידו תכשיטים וביגוד לוחץ מהגפה שנפגעה, הרגיעו את הנפגע ובצעו קיבוע לגפה שהוכשה, הושיבו את הנפגע במנוחה ושטפו את המקום במים וסבון, אסור בשום פנים ואופן להניח חסם עורקים, לקרר את הגפה, למצוץ את הארס, לחתוך את מקום ההכשה ולנסות לתפוס את הנחש (ניתן ורצוי לצלם תוך שמירה על מרחק).

בישראל יש מאות בודדות של מקרי הכשה כל שנה, רוב ההכשות קורות בקיץ ובאביב, הטיפול הטוב ביותר הוא מניעה, ככה לא נצטרך להגיש עזרה ראשונה ולא נצטרך להזעיק אמבולנס, תקפידו לגזום צמחייה מיותרת בגינה, הימנעו מהשארת מערומי פסולת וגרוטאות בגינה והקפידו על הדברה נגד מכרסמים במידה ונתקלתם בעכברים או חולדות בבית או בגינה, הפעולות הללו יורידו את ההסתברות שנחש שעובר בגינה יחליט להישאר בה או להגיע אליה מלכתחילה.